Slovenija
20 ogledov

V zraku splošna stavka

Sevčnikarju grozi izredna odpoved. (Foto: Mojca Marot) Žurnal24 main
Če bo Sevčnikar dobil izredno odpoved, bo stavkovni odbor napovedal splošno stavko.

Stavkovni odbor sindikata delavcev energetike je na današnji izredni seji sprejel sklep o začetku splošne stavke, če bo glavni sindikalist v Termoelektrarni Šoštanj prejel izredno odpoved.

"Ugotovili smo, da je to napad na sindikat in sindikalno delo," je o današnji razpravi glede napovedane izredne odpovedi Branka Sevčnikarja dejal Franc Dolar, predsednik sindikata delavcev energetike.

"Zato smo sprejeli sklep, da bomo do četrtka zaščitili njegovo integriteto z vsemi pravnimi sredstvi," je pojasnil in napovedal, da bodo v primeru izredne odpovedi napovedali generalno stavko.

Na vprašanje, kaj to konkretno pomeni, je odgovoril: "Usedli se bomo in preučili celotno zadevo ter se dogovorili o času in načinu izvedbe stavke v okviru zakona."

Spomnimo: Sevčnikar je včeraj od direktorja Teša Simona Tota dobil zagotovilo, da si bo do devetega septembra vzel čas za razmislek.

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič grožnjo z generalno stavko ocenjuje kot "normalno reakcijo sindikata, ki brani sindikalnega kolega, ki se je v imenu ostalih članov sindikata izpostavil in je deležen napovedi sankcij". Ni se želel opredeliti glede tega, ali je tovrstna grožnja primeren ukrep. O posledicah stavke bi po njegovem moral razmišljati predvsem delodajalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.