Varneje z elektronskim katastrom

Foto: Žurnal24 Otroke bodo do 8. septembra na poti v šolo in domov varovali policisti, redarji
Varna šolska pot. Z ureditvijo pločnikov kritičnih točk skoraj ni več. Čez cesto na označenih prehodih.
Oglej si celoten članek

“V Postojni so v zadnjih letih potekala številna gradbena dela, tako da je bilo kritičnih mest precej. Danes je razmeroma kritično le še križišče Ulice 1. maja s Prešernovo ulico, kjer se gradi stanovanjski objekt,” pred današnjim začetkom šole opozarja Miha Marcola s Sveta za preventivo in vzgojo (SPV) v cestnem prometu Občine Postojna.

Še do nedavnega bi med te točke lahko umestili tudi Ulico prekomorskih brigad in Stjenkovo ulico, kjer pa je občina zgradila pločnik. Eden izmed korakov k večji varnosti je bila po Marcolovem mnenju uvedba mestnega avtobusa, ki vozi tudi po šolski progi.

Sicer je za varnejšo pot v šolo SVP vzpostavil elektronsko karto oziroma kataster varnih šolskih poti, ki je dostopen na spletnem naslovu https://gis.kaliopa.si/ObcinaPostojna/login.asp. Marcola voznike, zlasti mlade, opozarja, naj bodo pozorni posebno na oznake šolska pot. “Starši naj bodo otrokom za zgled. Pospremijo naj jih čez cesto na označenih prehodih za pešce in naj ne skačejo čez cesto, kjerkoli se jim zazdi,” svetuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.