Slovenija
20 ogledov

Varneje z elektronskim katastrom

Otroke bodo do 8. septembra na poti v šolo in domov varovali policisti, redarji Žurnal24 main
Varna šolska pot. Z ureditvijo pločnikov kritičnih točk skoraj ni več. Čez cesto na označenih prehodih.

“V Postojni so v zadnjih letih potekala številna gradbena dela, tako da je bilo kritičnih mest precej. Danes je razmeroma kritično le še križišče Ulice 1. maja s Prešernovo ulico, kjer se gradi stanovanjski objekt,” pred današnjim začetkom šole opozarja Miha Marcola s Sveta za preventivo in vzgojo (SPV) v cestnem prometu Občine Postojna.

Še do nedavnega bi med te točke lahko umestili tudi Ulico prekomorskih brigad in Stjenkovo ulico, kjer pa je občina zgradila pločnik. Eden izmed korakov k večji varnosti je bila po Marcolovem mnenju uvedba mestnega avtobusa, ki vozi tudi po šolski progi.

Sicer je za varnejšo pot v šolo SVP vzpostavil elektronsko karto oziroma kataster varnih šolskih poti, ki je dostopen na spletnem naslovu https://gis.kaliopa.si/ObcinaPostojna/login.asp. Marcola voznike, zlasti mlade, opozarja, naj bodo pozorni posebno na oznake šolska pot. “Starši naj bodo otrokom za zgled. Pospremijo naj jih čez cesto na označenih prehodih za pešce in naj ne skačejo čez cesto, kjerkoli se jim zazdi,” svetuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.