Varnost v Acroniju zadnje čase šepa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Septembra ne povsem pojasnjena eksplozija v jeklarni, oktobra žerjav stisnil delavca.
Oglej si celoten članek

Septembra so v podjetju Acroni skupine Sij – Slovenska industrija jekla našteli kar deset poškodb pri delu, v prvi tretjini oktobra pa že sedem. Na mesec se sicer povprečno zgodi do pet poškodb, nam je povedal Adis Medić, varnostni inženir v podjetju. 

Delavec se kmalu vrne

 

Na žerjavnem oddelku se je oktobra zgodila hujša nesreča, ko je žerjav stisnil delavca ob konstrukcijo hale, zaradi česar sta preiskavo uvedli tako notranja revizijska komisija kot Policijska uprava Jesenice. “Zdravstveno stanje delavca se iz dneva v dan izboljšuje, 16. decembra ga znova pričakujemo v službi. Kaže, da ni šlo za težjo obliko poškodbe,” je dejal Medić. Po nesreči so že sprejeli nekatere tehnične ukrepe, ki onemogočajo ponovitev podobnega dogodka. Pri tem je Medić dodal, da glede poškodb pri delu spadajo med najboljša podjetja v tej panogi v Evropi in svetu, vodijo pa tudi obsežne sklope podatkov in analize.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.