Slovenija
62 ogledov

Varnost v Acroniju zadnje čase šepa

Acroni Jesenice (Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
Septembra ne povsem pojasnjena eksplozija v jeklarni, oktobra žerjav stisnil delavca.

Septembra so v podjetju Acroni skupine Sij – Slovenska industrija jekla našteli kar deset poškodb pri delu, v prvi tretjini oktobra pa že sedem. Na mesec se sicer povprečno zgodi do pet poškodb, nam je povedal Adis Medić, varnostni inženir v podjetju. 

Delavec se kmalu vrne

 

Na žerjavnem oddelku se je oktobra zgodila hujša nesreča, ko je žerjav stisnil delavca ob konstrukcijo hale, zaradi česar sta preiskavo uvedli tako notranja revizijska komisija kot Policijska uprava Jesenice. “Zdravstveno stanje delavca se iz dneva v dan izboljšuje, 16. decembra ga znova pričakujemo v službi. Kaže, da ni šlo za težjo obliko poškodbe,” je dejal Medić. Po nesreči so že sprejeli nekatere tehnične ukrepe, ki onemogočajo ponovitev podobnega dogodka. Pri tem je Medić dodal, da glede poškodb pri delu spadajo med najboljša podjetja v tej panogi v Evropi in svetu, vodijo pa tudi obsežne sklope podatkov in analize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.