Varnostniki nimajo za kruh

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sintal. Kupuje novo podjetje in zanika, da bi bil v ozadju namernega stečaja koprske družbe.
Oglej si celoten članek

“Že štiri mesece nismo dobili plače, naše prejšnje podjetje Varnost Koper so poslali v stečaj, podjetje Securita, ki je v lasti istega lastnika kot naše prejšnje podjetje, je prevzelo posle in prejšnji mesec del od 170 zaposlenih. Zdaj pa ga bodo tako očiščenega prodali naprej. Sintal namreč te dni že opravlja skrben pregled,” razlaga eden od varnostnikov. “Ne pomaga nam, da ljudje z nami sočustvujejo, nimamo za položnice in kruh. Država, ki takšne mahinacije dopušča, ni vredna, da sem se boril za njeno samostojnost,” dodaja drugi sogovornik.

Isti lastnik

Matej Svet, 76-odstotni lastnik Varnosti Koper, je tudi edini lastnik ljubljanske družbe Securita, v kateri pa v nasprotju z njihovimi zaposlenimi trdijo, da redno poravnavajo vse obveznosti do svojih delavcev.

Kdo se je spomnil posla?

V koncernu Sintal, največjem podjetju za varovanje pri nas – v njem dela skoraj dva tisoč ljudi –, so potrdili skrbni pregled oziroma zanimanje za Securito. “Ni pa res, da se je stečaj Varnosti Koper zgodil v dogovoru z nami,” zatrjujejo. Na vprašanje, kdo je dal pobudo za posel, pa so odvrnili, da nam na to ne morejo odgovoriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:58 26. Februar 2013.

    Boste končno le spregledali, da je to načrtno ustvarjanje javnega nemira in novih vstaj?<br />Karkoli kdorkoli naredi proti ljudstvu palček …

  • 14:27 15. December 2012.

    Upam, da se takim in podobnim barabinom v grlu zatakne.

  • 20:12 14. November 2012.

    Na žalost to ni problem samo pri varnostnih službah. Po enakem receptu so nekateri uničili že več podjetij in možnost …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.