Slovenija
129 ogledov

Varnostniki nimajo za kruh

Varnostnik Žurnal24 main
Sintal. Kupuje novo podjetje in zanika, da bi bil v ozadju namernega stečaja koprske družbe.

“Že štiri mesece nismo dobili plače, naše prejšnje podjetje Varnost Koper so poslali v stečaj, podjetje Securita, ki je v lasti istega lastnika kot naše prejšnje podjetje, je prevzelo posle in prejšnji mesec del od 170 zaposlenih. Zdaj pa ga bodo tako očiščenega prodali naprej. Sintal namreč te dni že opravlja skrben pregled,” razlaga eden od varnostnikov. “Ne pomaga nam, da ljudje z nami sočustvujejo, nimamo za položnice in kruh. Država, ki takšne mahinacije dopušča, ni vredna, da sem se boril za njeno samostojnost,” dodaja drugi sogovornik.

Isti lastnik

Matej Svet, 76-odstotni lastnik Varnosti Koper, je tudi edini lastnik ljubljanske družbe Securita, v kateri pa v nasprotju z njihovimi zaposlenimi trdijo, da redno poravnavajo vse obveznosti do svojih delavcev.

Kdo se je spomnil posla?

V koncernu Sintal, največjem podjetju za varovanje pri nas – v njem dela skoraj dva tisoč ljudi –, so potrdili skrbni pregled oziroma zanimanje za Securito. “Ni pa res, da se je stečaj Varnosti Koper zgodil v dogovoru z nami,” zatrjujejo. Na vprašanje, kdo je dal pobudo za posel, pa so odvrnili, da nam na to ne morejo odgovoriti.

Komentarjev 7
  • Normativ 19:58 26.februar 2013.

    Boste končno le spregledali, da je to načrtno ustvarjanje javnega nemira in novih vstaj?Karkoli kdorkoli naredi proti ljudstvu palček usmeri proti JJ in njegovi vladi. Ni samo politika zinstrumentalizirana, tudi Slovenci so.

  • rogg 14:27 15.december 2012.

    Upam, da se takim in podobnim barabinom v grlu zatakne.

  • vest 20:12 14.november 2012.

    Na žalost to ni problem samo pri varnostnih službah. Po enakem receptu so nekateri uničili že več podjetij in možnost dela za nekaj tisoč zaposlenih od katerih bi tudi država (davki in prispevki) lahko dobila lepe zneske. Poleg tega bi ...prikaži več imeli manj brezposelnih. Problem je, da lahko ustanoviš firmo in nadaljuješ z isto dejavnostjo češrav si predhodno firmo namerno spravil v stečaj in tako oškodoval svoje upnike. Žal smo zaradi takih vsi na slabšem.