Varuhinja v bran poročeni 15-letnici

Foto: Žurnal24 Zdenka Čebašek Travnik opozarja, da je potrebno zakone spoštovati ne glede na ku
Drugačne kulturne navade ne morejo biti izgovor, da se lahko poroči še ne 15-letnega otroka in s tem krši zakonodajo, je odločna varuhinja človekovih pravic glede primera romske deklice.
Oglej si celoten članek

Varuhinja Zdenka Čebašek Travnik je v sporočilu za javnost pojasnila, da se s primerom deklice, ki naj bi bila žrtev trgovine z otroki, ukvarjajo tudi na policiji in na pristojnem centru za socialno delo. Od teh inštitucij varuhinja pričakuje, da bodo ugotovili morebitno ogroženost otroka, zavarovali njegove koristi ter nezakonito ravnanje odgovornih tudi sankcionirali.

Ob tem pa Čebašek Travnikova poudarja, da država še vedno ni ustrezno poskrbela za možnosti začasne nastanitve otrok, ki so domnevne žrtve trgovine z otroki. Tem otrokom je treba "zagotoviti varno okolje, pogosto pa tudi posebno varovanje, ki ga obstoječa mreža institucij ne nudi, še zlasti, kadar imajo otroci kompleksne težave".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.