Več izdanih kazni, višja plača

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Napisane kazni so le eno od meril za dodatek, trdi občina.
Oglej si celoten članek

"Mariborski mestni redarji dobivajo dodatek k plači zaradi povečanega obsega dela izključno na podlagi števila kazni, ki jih zaznajo na terenu. Vodstvo redarje spodbuja, naj poskrbijo za čim več glob," pravi eden izmed zaposlenih na mariborskem medobčinskem redarstvu in inšpektoratu. Na nas se je obrnil tudi zato, ker naj bi zaradi obračunavanja dodatka med redarji nastajale zamere.

Merilo, ki ni odločilno

Na mariborski občini so potrdili, da merilo, "koliko glob nekdo izreče", obstaja, vendar ni odločilno, ker ni edino. Za določitev uspešnosti tako denimo upoštevajo še število upravičenih pritožb zoper redarje, delo ob koncih tedna in praznikih ter njihov odnos do sodelavcev, pripravljenost za sodelovanje in inovativnost pri delu. Dodatki se gibljejo od deset do največ 20 odstotkov plače, včasih pa ga kdo tudi ne dobi, pojasnjujejo na občini. Kljub tem pojasnilom naš sogovornik vztraja, da se dodatek odmerja izključno na podlagi števila izrečenih ukrepov.

Redarjev je premalo

Redarji so dodatek prvič dobili maja, ko je novo občinsko vodstvo ugotovilo, da jih je na terenu bistveno premalo, le 18. In ker se že odobrene zaposlitve treh novih redarjev niso zgodile, denar zdaj namenjajo za dodatke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 11:17 27. November 2013.

    Kako je pri nas lahko naščuvat ljudi proti ljudem, s preprostim načinom če ne boš kradu ne boš imel plače …

  • 11:14 27. November 2013.

    Ker idiot se je spomnil tega. S tem , ko ima pri dodeljeni kazni redar svoj dobiček , ni več …

  • 10:41 27. November 2013.

    Ebi ga, imaš prav in to je demokracija???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.