Slovenija
73 ogledov

Več izdanih kazni, višja plača

TZ mojemesto 27.10.07 obvestilo redarstva, parkirisce, ljubljanska trznica, avto Saša Despot
Napisane kazni so le eno od meril za dodatek, trdi občina.

"Mariborski mestni redarji dobivajo dodatek k plači zaradi povečanega obsega dela izključno na podlagi števila kazni, ki jih zaznajo na terenu. Vodstvo redarje spodbuja, naj poskrbijo za čim več glob," pravi eden izmed zaposlenih na mariborskem medobčinskem redarstvu in inšpektoratu. Na nas se je obrnil tudi zato, ker naj bi zaradi obračunavanja dodatka med redarji nastajale zamere.

Merilo, ki ni odločilno

Na mariborski občini so potrdili, da merilo, "koliko glob nekdo izreče", obstaja, vendar ni odločilno, ker ni edino. Za določitev uspešnosti tako denimo upoštevajo še število upravičenih pritožb zoper redarje, delo ob koncih tedna in praznikih ter njihov odnos do sodelavcev, pripravljenost za sodelovanje in inovativnost pri delu. Dodatki se gibljejo od deset do največ 20 odstotkov plače, včasih pa ga kdo tudi ne dobi, pojasnjujejo na občini. Kljub tem pojasnilom naš sogovornik vztraja, da se dodatek odmerja izključno na podlagi števila izrečenih ukrepov.

Redarjev je premalo

Redarji so dodatek prvič dobili maja, ko je novo občinsko vodstvo ugotovilo, da jih je na terenu bistveno premalo, le 18. In ker se že odobrene zaposlitve treh novih redarjev niso zgodile, denar zdaj namenjajo za dodatke.

Komentarjev 17
  • Avatar čavez
    čavez 11:17 27.november 2013.

    Kako je pri nas lahko naščuvat ljudi proti ljudem, s preprostim načinom če ne boš kradu ne boš imel plače če se boš upru boš brez službe in te bodo pa drug kradl.

  • Žurnalček 11:14 27.november 2013.

    Ker idiot se je spomnil tega. S tem , ko ima pri dodeljeni kazni redar svoj dobiček , ni več nevtralna uradna oseba in s tem tudi kazen ni več utemeljena oz. sodno sporna !. PIKA.

  • dragec 10:41 27.november 2013.

    Ebi ga, imaš prav in to je demokracija???