Več kot 9.400 ljudi proti lovu na zaščitene ptice

Foto: DOPPS
Foto: DOPPS
Predstavniki Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (Dopps) so skupaj z Umanotero in Tretjim členom v imenu 64 organizacij ministru za kmetijstvo in okolje Dejanu Židanu predali peticijo proti lovu na ptice, ki jo je podpisalo 9.406 ljudi.
Oglej si celoten članek

Židan je po predaji peticije pojasnil, da usklajevanja glede tega potekajo, vendar je usmeritev ministrstva jasna. "Lov razumemo kot metodo, s katero uravnavamo populacije tistih živali v Sloveniji, ki tega same zaradi posegov človeka niso sposobne," je poudaril Židan. Ministrstvo na lov ne gleda kot na pridobitno dejavnost.


Predsednik Doppsa Tomaž Jančar je poudaril, da so se podpisniki odločili izreči proti lovu na ogrožene vrste ptic, poleg tega so se izrekli tudi proti lovu na ptice za zabavo in užitek.

"Organizacije menijo, da je lov na ptice zgolj z vidika športa in zabave nesprejemljiv za sodobno družbo in obračamo se na ministrstvo, da pri vsaki spremembi uredbe upošteva strokovne argumente ter se zavzame za to, da Slovenija postane država, varna pticam," je dodal.

Kampanja, ki je potekala v okviru spletne skupnosti za aktivno državljanstvo Tretji člen, je nastala kot odgovor civilne družbe na aktualne predloge za spremembo uredbe o določitvi divjadi in lovnih dob. Ti predlogi med drugim vsebujejo dodajanje osmih zavarovanih vrst ptic na lovni seznam, večina od njih je v Sloveniji ogroženih gnezdilk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.