Več potnikov je imela Adria in tuji prevozniki

Foto: Jaka Dimc
Foto: Jaka Dimc
Na ljubljanskem letališču do novembra 36 tisoč več potnikov kot lani, zmanjšalo se je število potnikov iz Izraela.
Oglej si celoten članek

Aerodrom Ljubljana je v prvih desetih mesecih število potnikov v primerjavi z letom prej povečal za odstotek in pol, kar je manj, kot so načrtovali. Adria Airways, ki ustvari več kot dve tretjini prometa, je število potnikov povečala za 24 tisoč, tuji prevozniki pa za 12 tisoč. 

Na rast je pomembno vplival Air Serbia, ki dnevno povezuje Ljubljano in Beograd, tudi Turkish Airlines je uvedel dva dodatna leta, zaradi nestabilnih razmer na Bližnjem vzhodu pa je zelo upadlo število potnikov iz Izraela. Tovora je bilo osem odstotkov več kot leto prej, s čimer so presegli načrt. 

Odneslo jim je pol dobička 

Iz poslovanja je Aerodrom ustvaril 6,8 milijona evrov dobička, kar je nad načrti, ampak ga je skoraj pol odnesla slabitev naložbe v Adria Airways Tehnika, katere vrednost so v bilancah zmanjšali za 2,7 milijona evrov. Čistega dobička je tako ostalo za 3,7 milijona evrov, kar je več kot tretjino manj kot leto prej. 

Blagodejna mila zima in hladno poletje

Pri odhodkih jim je šla na roko mila zima, saj so manj porabili za ogrevanje in posipanje ter razledenjevanje, ter sveže poletje, zaradi česar so manj porabili za hlajenje objektov. 
Spomnimo, Aerodrom Ljubljana je bil v začetku septembra prodan nemškemu Fraportu, ki upravlja frankfurtsko letališče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.