Več vroče krvi pričakujejo jeseni

Foto: Žurnal24 Po besedah Snežane Levstik iz ribiške pisarne se obeta sodelovanje ribičev z obe
Ribiči. Hrvaški se razburjajo, ker bodo lahko naši lovili do Vrsarja.
Oglej si celoten članek

“Sedli smo za mizo in ugotovili, da bi bilo smiselno sodelovati in skupaj izpeljati kakšen projekt. Zamisli se zdijo ribičem na obeh straneh zanimive. Res je, da zadnje čase ni bilo incidentov, in upajmo, da bo tako tudi ostalo, ” je po sestanku s hrvaškimi ribiči povedala Snežana Levstik iz izolske ribiške pisarne.

Oddaljili smo se od političnih zadev
Snežana Levstik, izolska ribiška pisarna

O tem, da je v sredo Evropska komisija formalno potrdila, da je Hrvaška izpolnila vsa merila za zapiranje pogajalskega poglavja o ribištvu, kjer je med drugim dogovorjeno, da bodo slovenski ribiči lahko lovili ribe ob zahodni obali hrvaške Istre do Vrsarja, medtem ko bodo hrvaški ribiči lahko zahajali v slovensko morje, pa v ribiški pisarni niso seznanjeni in zato nimajo komentarja. “Oddaljili smo se od političnih zadev,” dodaja Levstikova. Hrvaški ribiči pa so zato, da se jim bodo lahko v prihodnje v njihovem morju pridružili slovenski kolegi, že izrazili nezadovoljstvo in dopustili možnost novih incidentov. “Incidentov na srečo že dolgo ni bilo. Je pa res, da je po navadi več vroče krvi jeseni, ko je sezona,” pa je o odnosih s hrvaškimi kolegi povedal Milenko Buležan, lastnik samostojnega podjetja Delfin, ki se ukvarja z ribištvom in prevozom potnikov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.