Slovenija
12 ogledov

Več vroče krvi pričakujejo jeseni

Po besedah Snežane Levstik iz ribiške pisarne se obeta sodelovanje ribičev z obe Žurnal24 main
Ribiči. Hrvaški se razburjajo, ker bodo lahko naši lovili do Vrsarja.

“Sedli smo za mizo in ugotovili, da bi bilo smiselno sodelovati in skupaj izpeljati kakšen projekt. Zamisli se zdijo ribičem na obeh straneh zanimive. Res je, da zadnje čase ni bilo incidentov, in upajmo, da bo tako tudi ostalo, ” je po sestanku s hrvaškimi ribiči povedala Snežana Levstik iz izolske ribiške pisarne.

Oddaljili smo se od političnih zadev
Snežana Levstik, izolska ribiška pisarna

O tem, da je v sredo Evropska komisija formalno potrdila, da je Hrvaška izpolnila vsa merila za zapiranje pogajalskega poglavja o ribištvu, kjer je med drugim dogovorjeno, da bodo slovenski ribiči lahko lovili ribe ob zahodni obali hrvaške Istre do Vrsarja, medtem ko bodo hrvaški ribiči lahko zahajali v slovensko morje, pa v ribiški pisarni niso seznanjeni in zato nimajo komentarja. “Oddaljili smo se od političnih zadev,” dodaja Levstikova. Hrvaški ribiči pa so zato, da se jim bodo lahko v prihodnje v njihovem morju pridružili slovenski kolegi, že izrazili nezadovoljstvo in dopustili možnost novih incidentov. “Incidentov na srečo že dolgo ni bilo. Je pa res, da je po navadi več vroče krvi jeseni, ko je sezona,” pa je o odnosih s hrvaškimi kolegi povedal Milenko Buležan, lastnik samostojnega podjetja Delfin, ki se ukvarja z ribištvom in prevozom potnikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.