Več za kot v jeseni

Foto: Žurnal24 Mirnčani s podpisi zahtevajo upoštevanje volje, ki so jo izrazili na referendumu
Za občino. Več podpisov kot na referendumu glasov za.
Oglej si celoten članek

Mirna. V Krajevni skupnosti (KS) Mirna so do zdaj zbrali 1.332 podpisov (od skupno 2.156 volilnih upravičencev) za potrditev in upoštevanje referendumske volje v državnem zboru. Tisti, ki jih v nedeljo ali ponedeljek ni bilo doma, so lahko podpis podpore oddali še včeraj popoldne v prostorih KS. Do ponedeljka so tako, kot ugotavljajo v KS Mirna, zbrali že več podpisov podpore, kot je bil uspeh referenduma 8. novembra, ko je za samostojno občino glasovalo 1.306 volilnih upravičencev.

Danes bodo predstavniki Mirnčanov v Ljubljani podpise predali državnemu zboru, ustavnemu sodišču in vladi. V peticiji naslovnike pozivajo, naj v skladu s svojimi pristojnostmi in pooblastili omogočijo takojšnjo ustanovitev občine Mirna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.