Večer rekel bobu bob

Foto: Žurnal24 ''Janša je pokazal prezir do avtorskega dela in resnice.''
V časniku Večer, ki vsako leto organizira akcijo Bob leta za najboljšo izvirno kratko misel, so zapisali, da je bila podelitev nagrade Janezu Janši leta 2006 ''dogodek, ki naši akciji ni v čast''.
Oglej si celoten članek

Gre za izjavo, ki si jo je slovenski premier sposodil iz govora, ki ga je imel leta 1997 bivši britanski premier Tony Blair v Brightonu. Janša je nagrado prejel za izjavo ''Nikoli ne bomo največji, nikoli ne bomo najmočnejši, lahko pa smo najboljši,'' ki je bila dobeseden prepis Blairove.

Večer poudarja, da jih nagrajenec na ta vir ni opozoril, sami pa izvora izjav ne preiskujejo. V izjavi za javnost so še zapisali, da je Janša vtis avtorstva ''poskušal ohraniti tudi potem, ko je revija Mladina junija letos objavila nedvoumen dokaz, da je dobil nagrado za plagiat. Sprenevedanje, ki smo mu bili priča v tej razpravi, je samo še dokaz več, da je bob leta 2006 šel v napačne roke. Od vsakega dobitnika nagrade Bobu bob z neko upravičenostjo pričakujemo, da bo znal reči bobu bob tudi tedaj, ko je pod vprašaj postavljena njegova lastna praksa. Janez Janša pa tega ni zmogel. Edino, kar je v dosedanji razpravi o tem plagiatu pokazal, je prezir, ne samo do avtorskega dela, marveč tudi do resnice.''

S tem je bila po mnenju Večera povzročena škoda sami akciji in vsem dosedanjim nagrajencem, ''ki so to ugledno nagrado prejeli za dosežke svojega lastnega uma''. Kljub temu bodo Večerovci s podeljevanjem nagrade nadaljevali tudi v prihodnje, saj ''si je ustvarila toliko ugleda in socialnega kapitala, da tega ne more spremeniti noben plagiat''.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.