Večina za pokojninsko reformo in prodajo NLB

Foto: manca Borko Tabela stranke in liste. Foto: manca Borko Odgovori list in strank, drugi del.
Programi strank. Teš 6 bomo zgradili, NLB bi radi prodali, javni dolg zmanjšali in sprejeli pokojninsko reformo.
Oglej si celoten članek

Odgovori. Dvanajstim strankam oziroma listam, ki smo jih v uredništvu izbrali glede na javnomnenjske raziskave in druge dejavnike, smo zastavili enaka vprašanja. Zaradi prostorske stiske objavljamo le del odgovorov, prihodnje dni pa jih bomo v celoti objavili na svoji spletni strani. Pri Zoranu Jankoviću nanje še niso odgovorili, vseh odgovorov prav tako nimajo pri SD.

Koalicija programov

Nadaljevanje gradnje Teša 6 večina podpira, ker poti nazaj ni več, goreče pa mu nasprotujejo v TRS, Zaresu in SNS. Pri zamrznitvi plač v javnem sektorju in pokojnin so bolj razdeljeni. V Desusu podpirajo zamrznitev plač, ne pa tudi pokojnin. TRS se izrazito zavzema za spoštovanje kolektivne pogodbe v celoti. Načelno nihče ne podpira privatizacije zdravstva v celoti.Večina strank meni, naj NLB dokapitalizira strateški partner, država pa naj ohrani kontrolni delež.

O zmanjševanju javnega dolga v Zaresu pravijo, da je zaradi manj investicij kontraproduktivno, drugi pa zmanjševanje podpirajo. Namesto k nižanju davkov se stranke in liste nagibajo k davčnim olajšavam za reinvestiranje dobička in podobnim ukrepom. Večina bi sprejela takšno ali drugačno pokojninsko reformo, več pa jih meni, da je bolj kot starost pomembna dolžina delovne dobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.