Slovenija
7 ogledov

Večina za pokojninsko reformo in prodajo NLB

"Čudi me, da se je NLB pri lizinških poslih na Hrvaškem spečala prav z Goranom C
1/2
Žurnal24 main
Programi strank. Teš 6 bomo zgradili, NLB bi radi prodali, javni dolg zmanjšali in sprejeli pokojninsko reformo.

Odgovori. Dvanajstim strankam oziroma listam, ki smo jih v uredništvu izbrali glede na javnomnenjske raziskave in druge dejavnike, smo zastavili enaka vprašanja. Zaradi prostorske stiske objavljamo le del odgovorov, prihodnje dni pa jih bomo v celoti objavili na svoji spletni strani. Pri Zoranu Jankoviću nanje še niso odgovorili, vseh odgovorov prav tako nimajo pri SD.

Koalicija programov

Nadaljevanje gradnje Teša 6 večina podpira, ker poti nazaj ni več, goreče pa mu nasprotujejo v TRS, Zaresu in SNS. Pri zamrznitvi plač v javnem sektorju in pokojnin so bolj razdeljeni. V Desusu podpirajo zamrznitev plač, ne pa tudi pokojnin. TRS se izrazito zavzema za spoštovanje kolektivne pogodbe v celoti. Načelno nihče ne podpira privatizacije zdravstva v celoti.Večina strank meni, naj NLB dokapitalizira strateški partner, država pa naj ohrani kontrolni delež.

O zmanjševanju javnega dolga v Zaresu pravijo, da je zaradi manj investicij kontraproduktivno, drugi pa zmanjševanje podpirajo. Namesto k nižanju davkov se stranke in liste nagibajo k davčnim olajšavam za reinvestiranje dobička in podobnim ukrepom. Večina bi sprejela takšno ali drugačno pokojninsko reformo, več pa jih meni, da je bolj kot starost pomembna dolžina delovne dobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.