Večina za predčasne volitve

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na predčasnih volitvah, če bi bile sedaj, bi slavila SD pred SDS in SLS.
Oglej si celoten članek

Izhod iz krize mnogi vidijo v odhodu Janeza Janše z mesta premiera, je pokazala anketa Ninamedie, ki jo je danes objavila Mladina. Za večino vprašanih bi bilo predčasne volitve treba izpeljati takoj, na njih pa bi slavila SD pred SDS in SLS. Večina vprašanih podpira proteste proti politični eliti, ne pa tudi shoda Zbora za republiko.

SDS na prvem mestu

Med parlamentarnimi strankami največ glasov prejela SD (16,1 odstotka), sledile bi SDS (11,7 odstotka), SLS (7,6 odstotka), PS (5,9 odstotka), NSi (3,7 odstotka), DL (3,1 odstotka) in DeSUS (2,7 odstotka).

Morebitna novoustanovljena stranka, ki bi nastala iz protestniških gibanj, bi po tej anketi prejela 4,8 odstotka glasov, katero drugo stranko pa bi izbralo 1,5 odstotka anketiranih.

Neopredeljenih je 22,5 odstotka sodelujočih v anketi, 20,4 odstotka pa jih ne bi šlo na volitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:55 16. Februar 2013.

    Tudi ti iz SD se kurčijo, mislijo, da bodo z volitvami doživeli zmago, pa so se zajebali. In njih bomo …

  • 11:24 16. Februar 2013.

    Okrogla miza; Kako iz strankokracije?<br />O problematiki strankokracije so spregovorili dr. Barbara Rajgelj, Cveta Zalokar Oražem, Sašo Miklič in Jang …

  • 08:28 16. Februar 2013.

    SDS očitno ni bila narejena kaka večja škoda s poročilom KPK, medtem ko je PS globooooko strmoglavila.<br /><br />Še en …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.