Slovenija
16 ogledov

Večina za predčasne volitve

Kongres SD v Kočevju Saša Despot
Na predčasnih volitvah, če bi bile sedaj, bi slavila SD pred SDS in SLS.

Izhod iz krize mnogi vidijo v odhodu Janeza Janše z mesta premiera, je pokazala anketa Ninamedie, ki jo je danes objavila Mladina. Za večino vprašanih bi bilo predčasne volitve treba izpeljati takoj, na njih pa bi slavila SD pred SDS in SLS. Večina vprašanih podpira proteste proti politični eliti, ne pa tudi shoda Zbora za republiko.

SDS na prvem mestu

Med parlamentarnimi strankami največ glasov prejela SD (16,1 odstotka), sledile bi SDS (11,7 odstotka), SLS (7,6 odstotka), PS (5,9 odstotka), NSi (3,7 odstotka), DL (3,1 odstotka) in DeSUS (2,7 odstotka).

Morebitna novoustanovljena stranka, ki bi nastala iz protestniških gibanj, bi po tej anketi prejela 4,8 odstotka glasov, katero drugo stranko pa bi izbralo 1,5 odstotka anketiranih.

Neopredeljenih je 22,5 odstotka sodelujočih v anketi, 20,4 odstotka pa jih ne bi šlo na volitve.

Komentarjev 5
  • dragec 15:55 16.februar 2013.

    Tudi ti iz SD se kurčijo, mislijo, da bodo z volitvami doživeli zmago, pa so se zajebali. In njih bomo s protesti odstranili!!!!

  • ennanova 11:24 16.februar 2013.

    Okrogla miza; Kako iz strankokracije?O problematiki strankokracije so spregovorili dr. Barbara Rajgelj, Cveta Zalokar Oražem, Sašo Miklič in Jang Man. Pogovor je vodil Lenart Zajc.http://za-misli.si/video-svet/predavanja/795-okrogla-miza-kako-iz-strankokracije

  • Stolp 08:28 16.februar 2013.

    SDS očitno ni bila narejena kaka večja škoda s poročilom KPK, medtem ko je PS globooooko strmoglavila.Še en avtogol stricev iz ozadja! Samo, da se še slaba banka izpelje pa bo.