Večini bolje, drugim kot geto

Foto: Žurnal24 Nov prometni režim je stanovalcem prinesel olajšanje, a ne vsem. (Foto: Anže Pet
BS3. Stanovalce pri zapornicah jezi, da jih morajo obiskovalcem priti odpret.
Oglej si celoten članek

"Ni super, je pa bolje, kot je bilo, saj je na parkiriščih več prostora," je včeraj dejala stanovalka z Vojkove ceste 73, ko smo preverjali, kako so v soseski BS3 zadovoljni s sistemom zapornic. Ta je na Puhovi, Trebinjski in Maroltovi ulici začel delovati v soboto.

100 evrov na leto bo stanovalce stala kartica za dvig zapornic. Blagajna Mestne občine Ljubljana bo zato bogatejša za okoli 250 tisoč evrov.

Večina vprašanih je menila podobno. Tudi sto evrov na leto za kartico za odpiranje zapornic se jim ne zdi preveč, če bodo tako lažje našli parkirni prostor, so povedali.

Babicam je težje
Drugače je menila ena izmed starejših stanovalk, ki je hitela odpret zapornico svojemu sinu: "Ko mi zjutraj pripelje vnuka v varstvo, mu moram priti odpret zapornico, da lahko pride do bloka, in potem še enkrat, da lahko odide iz naselja. Popoldne se zgodba ponovi, čeprav nam je župan Zoran Janković še v soboto obljubljal, da bodo obiskovalci lahko le pozvonili in jih bodo spustili v naselje." Nasploh se jih je največ pritoževalo, ker bodo morali priti odpret zapornico vsakemu, ki jih bo prišel obiskat.

Leopold Brzin je dejal, da je njihova soseska postala geto in da so na težave, ki jih bodo povzročile zapornice, opozarjali koordinacijski odbor BS3, vendar so bili "grobo zavrnjeni". Še eden izmed stanovalcev je izpostavil težavo, da morajo plačevati za parkirišča, za katera se niti ne ve, v čigavi lasti so. Poleg tega se mu ni zdelo logično, da jim nekdo kar tako zapre javno pot.

Foto: Žurnal24 null

 

V BS3 so do zdaj razdelili okoli 2.500 kartic. Tisti, ki jih še niso prevzeli, lahko to storijo danes ali v četrtek med 16. in 19. uro na Vojkovi cesti 73, poznejši termin pa bo predvidoma zadnji četrtek aprila in maja. V kratkem naj bi postavili tudi zapornico na Reboljevi ulici, kjer se je zapletlo zaradi neurejenega lastništva zemljišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.