Slovenija
6 ogledov

Večini bolje, drugim kot geto

Nov prometni režim je stanovalcem prinesel olajšanje, a ne vsem. (Foto: Anže Pet Žurnal24 main
BS3. Stanovalce pri zapornicah jezi, da jih morajo obiskovalcem priti odpret.

"Ni super, je pa bolje, kot je bilo, saj je na parkiriščih več prostora," je včeraj dejala stanovalka z Vojkove ceste 73, ko smo preverjali, kako so v soseski BS3 zadovoljni s sistemom zapornic. Ta je na Puhovi, Trebinjski in Maroltovi ulici začel delovati v soboto.

100 evrov na leto bo stanovalce stala kartica za dvig zapornic. Blagajna Mestne občine Ljubljana bo zato bogatejša za okoli 250 tisoč evrov.

Večina vprašanih je menila podobno. Tudi sto evrov na leto za kartico za odpiranje zapornic se jim ne zdi preveč, če bodo tako lažje našli parkirni prostor, so povedali.

Babicam je težje
Drugače je menila ena izmed starejših stanovalk, ki je hitela odpret zapornico svojemu sinu: "Ko mi zjutraj pripelje vnuka v varstvo, mu moram priti odpret zapornico, da lahko pride do bloka, in potem še enkrat, da lahko odide iz naselja. Popoldne se zgodba ponovi, čeprav nam je župan Zoran Janković še v soboto obljubljal, da bodo obiskovalci lahko le pozvonili in jih bodo spustili v naselje." Nasploh se jih je največ pritoževalo, ker bodo morali priti odpret zapornico vsakemu, ki jih bo prišel obiskat.

Leopold Brzin je dejal, da je njihova soseska postala geto in da so na težave, ki jih bodo povzročile zapornice, opozarjali koordinacijski odbor BS3, vendar so bili "grobo zavrnjeni". Še eden izmed stanovalcev je izpostavil težavo, da morajo plačevati za parkirišča, za katera se niti ne ve, v čigavi lasti so. Poleg tega se mu ni zdelo logično, da jim nekdo kar tako zapre javno pot.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

V BS3 so do zdaj razdelili okoli 2.500 kartic. Tisti, ki jih še niso prevzeli, lahko to storijo danes ali v četrtek med 16. in 19. uro na Vojkovi cesti 73, poznejši termin pa bo predvidoma zadnji četrtek aprila in maja. V kratkem naj bi postavili tudi zapornico na Reboljevi ulici, kjer se je zapletlo zaradi neurejenega lastništva zemljišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.