Vegrad pod drobnogledom kriminalistov

Foto: Žurnal24 Med zadnjimi so bili predvajani prisluhi obtoženi Hildi Tovšak. (Foto: Žurnal24)
Na policiji potrdili: preiskava sumov različnih kaznivih dejanj v Vegradu še poteka. Do zdaj brez ovadb in brez imen preiskovancev.
Oglej si celoten članek

Kriminalist s PU Celje Damijan Turk je v zvezi s preiskavo Vegrada povedal, da gre za zdaj le za sume. Poteka preiskava, vendar kazenskih ovadb še ni.

Na naše vprašanje, zakaj niso Vegrada začeli preiskovati že prej, so na policiji odgovorili, da pač ni bilo nobenih prijav.

Preiskava je razdeljena na štiri sklope: v smeri upravno-administrativnih prepovedi (to se nanaša na neodplačevanje obrokov kredita), več kršitev delovnopravne zakonodaje, neupravičeno zadrževanje zbranih prispevkov za enega od delavcev in še za sum povzročitve izplačilne nesposobnosti.

 

Na okrožno državno tožilstvo so že maja dali dve poročili, policisti sodelujejo tudi z delovno in davčno inšpekcijo.

 

Za zdaj policisti govorijo o neznanem številu osumljenih oseb.

Ni kriva kriza
Kazensko ovadbo v Vegradu je sicer že včeraj na tiskovni konferenci po seji vlade napovedal premier Borut Pahor
. Podrobnosti ovadbe včeraj ni navedel, poudaril pa je, da morajo biti delavci za svoje delo plačani. Če podjetje tega ne stori, mora to po njegovih besedah storiti država.

Hkrati pa je prepričan, da za sedanje razmere v Vegradu ni kriva gospodarska kriza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.