Slovenija
11 ogledov

Vegrad pod drobnogledom kriminalistov

Med zadnjimi so bili predvajani prisluhi obtoženi Hildi Tovšak. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na policiji potrdili: preiskava sumov različnih kaznivih dejanj v Vegradu še poteka. Do zdaj brez ovadb in brez imen preiskovancev.

Kriminalist s PU Celje Damijan Turk je v zvezi s preiskavo Vegrada povedal, da gre za zdaj le za sume. Poteka preiskava, vendar kazenskih ovadb še ni.

Na naše vprašanje, zakaj niso Vegrada začeli preiskovati že prej, so na policiji odgovorili, da pač ni bilo nobenih prijav.

Preiskava je razdeljena na štiri sklope: v smeri upravno-administrativnih prepovedi (to se nanaša na neodplačevanje obrokov kredita), več kršitev delovnopravne zakonodaje, neupravičeno zadrževanje zbranih prispevkov za enega od delavcev in še za sum povzročitve izplačilne nesposobnosti.

 

Na okrožno državno tožilstvo so že maja dali dve poročili, policisti sodelujejo tudi z delovno in davčno inšpekcijo.

 

Za zdaj policisti govorijo o neznanem številu osumljenih oseb.

Ni kriva kriza
Kazensko ovadbo v Vegradu je sicer že včeraj na tiskovni konferenci po seji vlade napovedal premier Borut Pahor
. Podrobnosti ovadbe včeraj ni navedel, poudaril pa je, da morajo biti delavci za svoje delo plačani. Če podjetje tega ne stori, mora to po njegovih besedah storiti država.

Hkrati pa je prepričan, da za sedanje razmere v Vegradu ni kriva gospodarska kriza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.