Velenje: Huda nesreča v rudniku, 11 rudarjev poškodovanih

Foto: Premogovnik Velenje reševalna vaja premogovnik Foto: Žurnal24 reševalna vaja premogovnik
V hudi delovni nesreči poškodovanih 11 rudarjev, med njimi eden huje
Oglej si celoten članek

V Premogovniku Velenje se je popoldne zgodila huda delovna nesreča, v kateri se je poškodovalo 11 rudarjev. En rudar naj bi bil težje poškodovan, a menda ni v smrtni nevarnosti, poroča Delo, kjer dodajajo, da naj bi imel ta rudar polomljena rebra.

Predstavniki uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da se je nesreča zgodila ob 14.30 v jami Preloge.

Nesreča se je zgodila zaradi mehanske okvare viseče lokomotive. Ob tem je del kompozicije lokomotive zanihal, pri čemer so se poškodovali nekateri zaposleni pri prevozu. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora.

Foto: Žurnal24 reševalna vaja premogovnik

Rudarje so oskrbeli velenjski reševalci, osem so jih odpeljali v celjsko bolnišnico, tri pa v bolnišnico v Slovenj Gradec.

Preiskava dogodka še poteka, policisti so na kraju nesreče, več podrobnosti o nesreči bo znanih jutri.

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografije so simbolične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:12 4. September 2019.

    V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na …

  • 20:33 4. September 2019.

    Kako ste lahko takšni bedaki in še kar naprej popate "simbolične fotografije", ki z realnostjo nimajo nič skupnega? Če nimate …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.