Slovenija
7007 ogledov

Velenje: Huda nesreča v rudniku, 11 rudarjev poškodovanih

reševalna vaja premogovnik
1/2
Premogovnik Velenje
V hudi delovni nesreči poškodovanih 11 rudarjev, med njimi eden huje

V Premogovniku Velenje se je popoldne zgodila huda delovna nesreča, v kateri se je poškodovalo 11 rudarjev. En rudar naj bi bil težje poškodovan, a menda ni v smrtni nevarnosti, poroča Delo, kjer dodajajo, da naj bi imel ta rudar polomljena rebra.

Predstavniki uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da se je nesreča zgodila ob 14.30 v jami Preloge.

Nesreča se je zgodila zaradi mehanske okvare viseče lokomotive. Ob tem je del kompozicije lokomotive zanihal, pri čemer so se poškodovali nekateri zaposleni pri prevozu. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora.

reševalna vaja premogovnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Rudarje so oskrbeli velenjski reševalci, osem so jih odpeljali v celjsko bolnišnico, tri pa v bolnišnico v Slovenj Gradec.

Preiskava dogodka še poteka, policisti so na kraju nesreče, več podrobnosti o nesreči bo znanih jutri.

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografije so simbolične.

Komentarjev 3
  • sviktend 21:12 04.september 2019.

    V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na spletu, zato sem se odločil, da pogledam. No, vse je bilo res in to mi je popolnoma spremenilo življenje. začel__➧➧➧➧ www.WebJob33.Com

  • Janez_53 20:33 04.september 2019.

    Kako ste lahko takšni bedaki in še kar naprej popate "simbolične fotografije", ki z realnostjo nimajo nič skupnega? Če nimate ideje, s čim zamašiti prazen prostor, ga raje pustite praznega ali pa napišite "ne vemo, kaj bi napisali"! NE RABIMO ...prikaži več SIMBOLIČNIH FOTOGRAFIJ, KER ZNAMO BRATI IN RAZUMEMO NAPISANO BREZ FOTOGRAFIJ!!!