Velenjska Plastika Skaza z oktobrom uvaja šesturni delovnik

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaposleni bodo ostali zavarovani za polni delovni čas
Oglej si celoten članek

Velenjsko podjetje Plastika Skaza z oktobrom uvaja šesturni delovnik. Za to so se odločili, da bi zaposlenim omogočili lažje usklajevanje zasebnega in službenga življenja.

V podjetju, ki proizvaja izdelke iz umetnih mas za dom in prosti čas, se po besedah vodje kadrovske skupne službe Aleksandre Logar zavedajo, da je učinkovitost pomembnejši kriterij uspešnosti poslovanja kot pa število ur, ki jih delavci preživijo na delovnem mestu.

Podjetje Plastika Skaza, ki je leta 2017 praznovalo 40 let delovanja, zaposluje več kot 300 delavcev in približno 100 občasnih sodelavcev. Skupaj s partnerji oz. dobavitelji zagotavljajo posel in socialno varnost več kot 1000 ljudem, predvsem iz Savinjsko-šaleške doline.

Prehod postopoma

Prehod na nov delovni urnik bodo uvedli postopoma, po oddelkih. Najprej bodo začeli z oddelkom računovodstva in oskrbovalne verige, nato bodo dobro prakso in izkušanje prenesli na ostale oddelke.

Ostali bodo zavarovani za polni delovni čas

Zaposleni bodo ostali zavarovani za polni delovni čas, kar pomeni, da se prispevki za socialna zavarovanja plačajo od plačila za polni delovni čas in so tudi plačani za polni delovni čas. Po dejanskih 40 letih pokojninske dobe, skladno s trenutno zakonodajo, bodo delavci odšli v zaslužen pokoj, je še dejala Logarjeva.

*Fotografija je simbolna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:40 8. Junij 2019.

    Kot vedno clanek brez vsebine...koliko zasluzi delavec za strojem sedaj in koliko bo potem ? To je vazen podatek ne …

  • 18:36 8. Junij 2019.

    Bomo videli kaj bo iz tega. Ne vem zakaj bi začeli ravno v računovodstvu, ko bi tam lahko zmanjšali število …

  • 18:07 8. Junij 2019.

    Bravo, upam da se zbudijo tudi ostala podjetja!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.