Slovenija
5728 ogledov

Velenjska Plastika Skaza z oktobrom uvaja šesturni delovnik

Delavci Shutterstock
Zaposleni bodo ostali zavarovani za polni delovni čas

Velenjsko podjetje Plastika Skaza z oktobrom uvaja šesturni delovnik. Za to so se odločili, da bi zaposlenim omogočili lažje usklajevanje zasebnega in službenga življenja.

V podjetju, ki proizvaja izdelke iz umetnih mas za dom in prosti čas, se po besedah vodje kadrovske skupne službe Aleksandre Logar zavedajo, da je učinkovitost pomembnejši kriterij uspešnosti poslovanja kot pa število ur, ki jih delavci preživijo na delovnem mestu.

Podjetje Plastika Skaza, ki je leta 2017 praznovalo 40 let delovanja, zaposluje več kot 300 delavcev in približno 100 občasnih sodelavcev. Skupaj s partnerji oz. dobavitelji zagotavljajo posel in socialno varnost več kot 1000 ljudem, predvsem iz Savinjsko-šaleške doline.

Prehod postopoma

Prehod na nov delovni urnik bodo uvedli postopoma, po oddelkih. Najprej bodo začeli z oddelkom računovodstva in oskrbovalne verige, nato bodo dobro prakso in izkušanje prenesli na ostale oddelke.

Ostali bodo zavarovani za polni delovni čas

Zaposleni bodo ostali zavarovani za polni delovni čas, kar pomeni, da se prispevki za socialna zavarovanja plačajo od plačila za polni delovni čas in so tudi plačani za polni delovni čas. Po dejanskih 40 letih pokojninske dobe, skladno s trenutno zakonodajo, bodo delavci odšli v zaslužen pokoj, je še dejala Logarjeva.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 7
  • Laznivi 20:40 08.junij 2019.

    Kot vedno clanek brez vsebine...koliko zasluzi delavec za strojem sedaj in koliko bo potem ? To je vazen podatek ne pa ure. Mogoce si bodo delavci lazje dobili se dodatno delo ker tu delajo za minimalca ?

  • fiston 18:36 08.junij 2019.

    Bomo videli kaj bo iz tega. Ne vem zakaj bi začeli ravno v računovodstvu, ko bi tam lahko zmanjšali število zaposlenih. Mogoče ker so tam zaposleni žlahtniki in družinski prijatelji. Če bodo res to izvedli do konca, pa da bodo ...prikaži več tudi oni v proizvodnji imeli 6 urni delavnik potem v redu. Ti v pisarni če vse podelajo, potem nima veze koliko časa delajo. Bistveno bo na koncu, koliko se bo naredilo v proizvodnji.

  • Malcek 18:07 08.junij 2019.

    Bravo, upam da se zbudijo tudi ostala podjetja!