Velik skok cen bencina in dizla

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Opolnoči se spremenijo cene 95-oktanskega bencina in dizla.
Oglej si celoten članek

Opolnoči se občutno podražita bencin in dizel. 

Liter 95-oktanskega bencina se podraži za 3, 6 centa. Nova cena je 1,242 evra za liter. Za poln 50-litrski rezervoar bo treba po novem odšteti 1,80 evra več. 

Tretja najvišja podražitev letos

Gre za tretjo najvišjo podražitev 95-oktanskega bencina letos. Najbolj, za 4,5 centa se je podražil sredi marca, za 0,2 centa pa je bila višja še podražitev konec avgusta. 

Liter dizla se bo podražil za 3,7 centa, nova cena je 1,147 evra za liter. Za poln 50-litrski rezervoar bo treba po novem odšteti 1,85 evra več kot danes. Pri dizlu je jutrišnja podražitev četrta najvišja letos. 

Opec nas bo še udaril ... 

Gre za prvo podražitev po dogovoru naftnega kartela OPEC, ki se je prejšnji teden dogovoril, da bo zmanjšal načrpane količine nafte, čemur je sledila podražitev nafte. Slovenski model oblikovanja reguliranih cen goriva upošteva dvotedenske cene, kar pomeni, da je imel dogovor le minoren vpliv na tokratno podražitev, ga bo imel pa na spremembo cen čez dva tedna. 

Pozor, te cene so neregulirane

Ob tem velja opozoriti, da na avtocestnih postajališčih ne velja več najvišja dovoljena cena, ki jo določa država, ampak lahko ponudniki cene določijo sami. 

Prav tako ni več regulirana cena stooktanskega bencina in kurilnega olja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:57 9. December 2016.

    Smrt fašistom in kartelom ter mafiji, ki se dogovarja o cenah. Vsepovsod je ceneje a naša država nam na vsako …

  • 19:47 5. December 2016.

    Za oblast je cena goriva nepomembna ,saj se vozijo s službenimi vozili ! Bo pa problem nastal pri policiji,vojski,reševalcih ,gasilcih …

  • 19:43 5. December 2016.

    ...potem bodo pa z elektriko mešetarli !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.