Velika racija zaradi drog

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Včeraj so policisti na območju Celja, Ljubljane in Kranja izvedli več hišnih preiskav zaradi suma trgovanja z drogami. Celjski kriminalisti, ki zadevo obravnavajo, so v sodelovanju s policisti, trem osebam odvzeli prostost.
Oglej si celoten članek

Gre za 51-letnega državljana Bosne in Hercegovine z območja Celja, ter 43 in 33 let stara moška, slovenska državljana, doma iz Ljubljane in Celja.

Kriminalisti so preiskavo izvajali na podlagi obvestil in v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi ter v sodelovanju s tujimi pravosodnimi organi, predvsem organi Republike Italije.

Z različnimi preiskovalnimi aktivnostmi, tudi prikritimi preiskovalnimi ukrepi, ki so potekali od sredine lanskega leta, so ugotovili, da so osumljeni sodelovali v širše organizirani kriminalni združbi, ki je delovala na širšem evropskem prostoru, ter bila organizirana za transport in preprodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina.

Foto: PU Ljubljana Droga

Osumljeni so med drugimi sodelovali tudi pri nabavi in transportu približno 47 kilogramov prepovedane droge kokain, ki je bila slovenskemu državljanu v mesecu maju 2016, zasežena v Milanu v Italiji. "Po nam dostopnih podatkih je takrat aretirani slovenski državljan, zaradi
vpletenosti v kaznivo dejanje že obsojen na 8 letno zaporno kazen,"
so sporočili s policije.

Ugotovili so, da je bila prepovedana droga, ki je bila zasežena v Italiji, namenjena v Slovenijo.

Osumljene bodo kazensko ovadili, najverjetneje danes jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Kaj so še povedali policisti lahko poslušate tu: 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:37 16. Junij 2017.

    Sej ni čudn,da se vodenoglavi mlečnozobci vozjo z Q7,pa nimajo 4 ure delovne dobe?Vsi ti bi bli radi na vrhu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.