Slovenija > Črna kronika
583 ogledov

Velika racija zaradi drog

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Včeraj so policisti na območju Celja, Ljubljane in Kranja izvedli več hišnih preiskav zaradi suma trgovanja z drogami. Celjski kriminalisti, ki zadevo obravnavajo, so v sodelovanju s policisti, trem osebam odvzeli prostost.

Gre za 51-letnega državljana Bosne in Hercegovine z območja Celja, ter 43 in 33 let stara moška, slovenska državljana, doma iz Ljubljane in Celja.

Kriminalisti so preiskavo izvajali na podlagi obvestil in v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi ter v sodelovanju s tujimi pravosodnimi organi, predvsem organi Republike Italije.

Z različnimi preiskovalnimi aktivnostmi, tudi prikritimi preiskovalnimi ukrepi, ki so potekali od sredine lanskega leta, so ugotovili, da so osumljeni sodelovali v širše organizirani kriminalni združbi, ki je delovala na širšem evropskem prostoru, ter bila organizirana za transport in preprodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina.

Droga | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana


Osumljeni so med drugimi sodelovali tudi pri nabavi in transportu približno 47 kilogramov prepovedane droge kokain, ki je bila slovenskemu državljanu v mesecu maju 2016, zasežena v Milanu v Italiji. "Po nam dostopnih podatkih je takrat aretirani slovenski državljan, zaradi
vpletenosti v kaznivo dejanje že obsojen na 8 letno zaporno kazen,"
so sporočili s policije.

Ugotovili so, da je bila prepovedana droga, ki je bila zasežena v Italiji, namenjena v Slovenijo.

Osumljene bodo kazensko ovadili, najverjetneje danes jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Kaj so še povedali policisti lahko poslušate tu: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:37 16.junij 2017.

    Sej ni čudn,da se vodenoglavi mlečnozobci vozjo z Q7,pa nimajo 4 ure delovne dobe?Vsi ti bi bli radi na vrhu hierarhije mafijskih družin,po vzoru Nepaeljske mafije Cammore?