Veliko zanimanje za grške obveznice

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Vlagatelji so izkazali veliko zanimanje za šestmesečne grške obveznice. Grčija je z izdajo obveznic želela zbrati 1,25 milijarde evrov, pridobila pa je za 4,5 milijarde evrov naročil.
Oglej si celoten članek

Obrestna mera bo znašala 4,65 odstotka. Gre za prvo izdajo grških državnih obveznic po tem, ko je država prejela prvi del posojila Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in držav z evrom. Grčija želi tudi na tak način zagotoviti sredstva za poplačilo svojih dolgov, na koncu je sprejela za dobrih 1,62 milijarde evrov naročil za obveznice. V juliju mora država poplačati za 4,56 milijarde evrov dolga.

Da bi pritegnila vlagatelje, je morala tokrat Grčija pristati še na nekoliko višjo obrestno mero kot ob zadnji izdaji aprila. Takrat je obrestna mera za grške državne obveznice znašala 4,55 odstotka, kar pa je pomenilo velik skok od januarja, ko je znašala 1,38 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.