Slovenija
20 ogledov

Veliko zanimanje za grške obveznice

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Vlagatelji so izkazali veliko zanimanje za šestmesečne grške obveznice. Grčija je z izdajo obveznic želela zbrati 1,25 milijarde evrov, pridobila pa je za 4,5 milijarde evrov naročil.

Obrestna mera bo znašala 4,65 odstotka. Gre za prvo izdajo grških državnih obveznic po tem, ko je država prejela prvi del posojila Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in držav z evrom. Grčija želi tudi na tak način zagotoviti sredstva za poplačilo svojih dolgov, na koncu je sprejela za dobrih 1,62 milijarde evrov naročil za obveznice. V juliju mora država poplačati za 4,56 milijarde evrov dolga.

Da bi pritegnila vlagatelje, je morala tokrat Grčija pristati še na nekoliko višjo obrestno mero kot ob zadnji izdaji aprila. Takrat je obrestna mera za grške državne obveznice znašala 4,55 odstotka, kar pa je pomenilo velik skok od januarja, ko je znašala 1,38 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.