Verdnikova zaman čakala Popoviča

Foto: Žurnal24 Barbaro Verdnik, nekdanjo dolgoletno direktorico Primorskih novic, je Boris Popo
Sodišče. Zaključili obravnavo v tožbi Borisa Popoviča, ki so mu bile povzročene duševne bolečine.
Oglej si celoten članek

V petek se je na piranskem sodišču nadaljevala obravnava v tožbi Borisa Popoviča proti Barbari Verdnik, in sicer zaradi duševnih bolečin, ki naj bi mu jih povzročila s svojimi novinarskimi prispevki. Popovič bi moral biti zaslišan, a ga ni bilo. Odvetnica Nina Cek iz odvetniške pisarne Matoz je sodnico prosila za prekinitev, po telefonskem pogovoru pa je v dvorani nato povedala, da je Popovič službeno zadržan. Sodnica je zato obravnavo zaključila in bo sodbo izdala pisno.

Koprsko okrožno sodišče je te dni izdalo pisno sodbo, v kateri je zavrnilo tožbo Mestne občine Koper (MOK) po izključitvi Verdnikove iz solastništva Primorskih novic zaradi njenega pojavljanja v medijih. MOK ji mora povrniti vse stroške pravdnega postopka.

Spomnimo, Franci Matoz je avgusta 2008 javno napovedal tri tožbe proti Verdnikovi in kazensko ovadbo: zaradi duševnih bolečin v imenu Popoviča in sebe ter za MOK kot solastnika Primorskih novic. Koprsko tožilstvo je prijavo (kazenske ovadbe namreč ni bilo) zavrnilo, Matoz je od tožbe odstopil in plačal vse stroške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.