Slovenija
37 ogledov

Verdnikova zaman čakala Popoviča

Barbaro Verdnik, nekdanjo dolgoletno direktorico Primorskih novic, je Boris Popo Žurnal24 main
Sodišče. Zaključili obravnavo v tožbi Borisa Popoviča, ki so mu bile povzročene duševne bolečine.

V petek se je na piranskem sodišču nadaljevala obravnava v tožbi Borisa Popoviča proti Barbari Verdnik, in sicer zaradi duševnih bolečin, ki naj bi mu jih povzročila s svojimi novinarskimi prispevki. Popovič bi moral biti zaslišan, a ga ni bilo. Odvetnica Nina Cek iz odvetniške pisarne Matoz je sodnico prosila za prekinitev, po telefonskem pogovoru pa je v dvorani nato povedala, da je Popovič službeno zadržan. Sodnica je zato obravnavo zaključila in bo sodbo izdala pisno.

Koprsko okrožno sodišče je te dni izdalo pisno sodbo, v kateri je zavrnilo tožbo Mestne občine Koper (MOK) po izključitvi Verdnikove iz solastništva Primorskih novic zaradi njenega pojavljanja v medijih. MOK ji mora povrniti vse stroške pravdnega postopka.

Spomnimo, Franci Matoz je avgusta 2008 javno napovedal tri tožbe proti Verdnikovi in kazensko ovadbo: zaradi duševnih bolečin v imenu Popoviča in sebe ter za MOK kot solastnika Primorskih novic. Koprsko tožilstvo je prijavo (kazenske ovadbe namreč ni bilo) zavrnilo, Matoz je od tožbe odstopil in plačal vse stroške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.