Verižno trčenje na gorenjski avtocesti

Foto: PIC Kolona pred mejnim prehodom Karavanke je dolga tri kilometre.
Foto: PIC Kolona pred mejnim prehodom Karavanke je dolga tri kilometre.
Po prvih podatkih je v nesreči udeleženih šest vozil.
Oglej si celoten članek

Okoli 7.50 so se na gorenjski avtocesti pred priključkom Kranj – zahod proti Ljubljani ena za drugo zgodile tri prometne nesreče.

"V vsaki od nesreč sta bili udeleženi po dve vozili," pojasnjuje Bojan Kos iz PU Kran. "Razlog za prvi dve nesreči, ki sta bili med seboj oddaljeni nekaj deset metrov, je bila neprilagojena hitrost vožnje voznikov, ki sta na prehitevalnem pasu trčila v vozilo pred seboj, tretjo pa je povzročil voznik, ki po avtocesti ni vozil na ustrezni varnostni razdalji in je v počasni koloni prav tako trčil v vozilo pred seboj."

Po prvih podatkih v nesreči ni bilo huje poškodovanih in gre pretežno za materialno škodo.

Zaradi nesreče sta bila med priključkoma Naklo in Kranj zaprta zaprta prehitevalni in vozni pas proti ljubljani, nastala je kolona. Sedaj je avtocesta spet normalno prevozna. 

Nesreča tudi pred Ljubljano

Posledice prometne nesreče na gorenjski avtocesti med počivališčem Povodje in priključkom Šmartno proti Ljubljani so prav tako že odstrnili odstranili. 

Promet je na gorenjki oviran tudi med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer je zaprt vozni pas proti Ljubljani. 

Zastoj tovornih vozil pred predorom Karvanke proti Avstriji je dolg tri kilometre.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.