Slovenija
6398 ogledov

Verižno trčenje na gorenjski avtocesti

Karavanke PIC Kolona pred mejnim prehodom Karavanke je dolga tri kilometre.
Po prvih podatkih je v nesreči udeleženih šest vozil.

Okoli 7.50 so se na gorenjski avtocesti pred priključkom Kranj – zahod proti Ljubljani ena za drugo zgodile tri prometne nesreče.

"V vsaki od nesreč sta bili udeleženi po dve vozili," pojasnjuje Bojan Kos iz PU Kran. "Razlog za prvi dve nesreči, ki sta bili med seboj oddaljeni nekaj deset metrov, je bila neprilagojena hitrost vožnje voznikov, ki sta na prehitevalnem pasu trčila v vozilo pred seboj, tretjo pa je povzročil voznik, ki po avtocesti ni vozil na ustrezni varnostni razdalji in je v počasni koloni prav tako trčil v vozilo pred seboj."

Po prvih podatkih v nesreči ni bilo huje poškodovanih in gre pretežno za materialno škodo.

Zaradi nesreče sta bila med priključkoma Naklo in Kranj zaprta zaprta prehitevalni in vozni pas proti ljubljani, nastala je kolona. Sedaj je avtocesta spet normalno prevozna. 

Nesreča tudi pred Ljubljano

Posledice prometne nesreče na gorenjski avtocesti med počivališčem Povodje in priključkom Šmartno proti Ljubljani so prav tako že odstrnili odstranili. 

Promet je na gorenjki oviran tudi med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer je zaprt vozni pas proti Ljubljani. 

Zastoj tovornih vozil pred predorom Karvanke proti Avstriji je dolg tri kilometre.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.