Verižno trčenje na avtocesti, v nesreči deset vozil, kolona 20 km

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Vozni in prehitevalni pas dlje časa zaprta.
Oglej si celoten članek

Na primorski avtocesti se je okoli 14.45 med Logatcem in Vrhniko zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil.

"Po prvih podatkih je bilo v nesreči udeleženih deset vozil, nesrečo so povzročili trije vozniki zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in na prekratki varnostni razdalji," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Nobena oseba ni utrpela telesnih poškodb, nastalo pa je za okoli 50.000 evrov materialne škode."

Promet je v času opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic potekal samo po odstavnem pasu. "Vozni in prehitevalni pas sta bila zaprta, okoli 17.20 pa je bil promet ponovno v celoti sproščen," je pojasnila Pučkova. "V tem času je nastal daljši zastoj."

20-kilometrske kolone

Po podatkih prometno-informacijskega centra ostaja daljši zastoj med Postojno in Vrhniko proti Ljubljani, ki je dolg 20 kilometrov.

Potovalni čas se podaljša za eno uro.

Foto: PIC PIC

Foto: PIC Kolone na primorki

"Voznike opozarjamo, da morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil," pišejo na PIC-u.

Obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni regionalni cesti Postojna - Vrhnika.

Zastoj tudi na južni obvoznici

Zastoj je tudi na cesti Planina - Kalce - Logatec, 3 km in na cesti Logatec - Vrhnika, na Vrhniki - dolg je tri kilometre. 

Foto: PIC Kolone na primorki

Zastoji zaradi povečanega prometa je na južni in zahodni ljubljanski obvoznici do Brezovice ter na posameznih odsekih do Vrhnike.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:31 15. September 2019.

    Bil prejšnji teden na AC proti Milanu . 5 km stoječa kolona tovornjakov , stoji eden do drugega in niti …

  • 00:24 15. September 2019.

    Na zadnji sliki , lahko vidite idiote v os, avtih , ki stojijo med kamioni in kamione ¨, ki stojijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.