Slovenija > Črna kronika
10052 ogledov

Verižno trčenje na avtocesti, v nesreči deset vozil, kolona 20 km

Verižno trčenje Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Vozni in prehitevalni pas dlje časa zaprta.

Na primorski avtocesti se je okoli 14.45 med Logatcem in Vrhniko zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil.

"Po prvih podatkih je bilo v nesreči udeleženih deset vozil, nesrečo so povzročili trije vozniki zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in na prekratki varnostni razdalji," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Nobena oseba ni utrpela telesnih poškodb, nastalo pa je za okoli 50.000 evrov materialne škode."

Promet je v času opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic potekal samo po odstavnem pasu. "Vozni in prehitevalni pas sta bila zaprta, okoli 17.20 pa je bil promet ponovno v celoti sproščen," je pojasnila Pučkova. "V tem času je nastal daljši zastoj."

20-kilometrske kolone

Po podatkih prometno-informacijskega centra ostaja daljši zastoj med Postojno in Vrhniko proti Ljubljani, ki je dolg 20 kilometrov.

Potovalni čas se podaljša za eno uro.

PIC | Avtor: PIC PIC

Kolone na primorki | Avtor: PIC PIC

"Voznike opozarjamo, da morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil," pišejo na PIC-u.

Obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni regionalni cesti Postojna - Vrhnika.

Zastoj tudi na južni obvoznici

Zastoj je tudi na cesti Planina - Kalce - Logatec, 3 km in na cesti Logatec - Vrhnika, na Vrhniki - dolg je tri kilometre. 

Kolone na primorki | Avtor: PIC PIC

Zastoji zaradi povečanega prometa je na južni in zahodni ljubljanski obvoznici do Brezovice ter na posameznih odsekih do Vrhnike.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 00:31 15.september 2019.

    Bil prejšnji teden na AC proti Milanu . 5 km stoječa kolona tovornjakov , stoji eden do drugega in niti sličajno ni nobenem kamionarju padlo na pamet , da zavije tu na prehitevalni pas in malo kasneje na voznega , ...prikaži veča , ko se je AC razširila v 3 pasovno ! Niti ni padlo na pamet nobenemu vozniku avta , da zavije med kamionarje . Pa nikjer nisem videl policaja! Zakaj pa pri nas takšna mineštra ?

  • Žurnalček 00:24 15.september 2019.

    Na zadnji sliki , lahko vidite idiote v os, avtih , ki stojijo med kamioni in kamione ¨, ki stojijo na prehitevalnem pasu ! Policija pa nič !