Veselinovič: "Politiki so na skrivaj prosili za usluge"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Draško Veselinovič v pogovoru za Reuters razkriva, da so ga nekateri v javnosti kritizirali, na skrivaj pa pritiskali, naj odobrijo posojilo določenemu podjetju.
Oglej si celoten članek

Draško Veselinovič, ki je NLB kratek čas vodil leta 2009, v članku, ki se osredotoča na slabo stanje bank in gospodarstva v Sloveniji, razkriva, da ob nastopu mandata takih pritiskov ni pričakoval. "Nekateri so me v medijih ostro kritizirali, še istega dne pa so pritiskali na moje kolege iz upravnega odbora, naj se odobri kredit določenemu podjetju," je pojasnil. 

V NLB so za agencijo zanikali odobravanje kreditov glede na politične povezave.
Veselinovič je odstopil z vrha NLB po treh mesecih zaradi političnega vmešavanja: "Moral sem oditi, saj se nisem strinjal z nekaterimi norimi idejami politikov, ki bi pomenile velike težave za banko, še preden so dejansko prišli." Vseeno pa ni razkril nobenih konkretnih imen.

Brez pomoči, a na plečih davkoplačevalcev

Veselinovič meni, da bi se Slovenija lahko rešila brez denarne pomoči, "vendar bodo ceno plačali davkoplačevalci". Predvideva, da bo NLB najbrž ostala v lasti Slovenije, vendar to pomeni, da bodo vse luknje poplačali davkoplačevalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.