Slovenija
22 ogledov

Veselinovič: "Politiki so na skrivaj prosili za usluge"

Draško Veselinovič se po osmih mesecih v NLB seli v KD Group. Žurnal24 main
Draško Veselinovič v pogovoru za Reuters razkriva, da so ga nekateri v javnosti kritizirali, na skrivaj pa pritiskali, naj odobrijo posojilo določenemu podjetju.

Draško Veselinovič, ki je NLB kratek čas vodil leta 2009, v članku, ki se osredotoča na slabo stanje bank in gospodarstva v Sloveniji, razkriva, da ob nastopu mandata takih pritiskov ni pričakoval. "Nekateri so me v medijih ostro kritizirali, še istega dne pa so pritiskali na moje kolege iz upravnega odbora, naj se odobri kredit določenemu podjetju," je pojasnil. 

V NLB so za agencijo zanikali odobravanje kreditov glede na politične povezave.
Veselinovič je odstopil z vrha NLB po treh mesecih zaradi političnega vmešavanja: "Moral sem oditi, saj se nisem strinjal z nekaterimi norimi idejami politikov, ki bi pomenile velike težave za banko, še preden so dejansko prišli." Vseeno pa ni razkril nobenih konkretnih imen.

Brez pomoči, a na plečih davkoplačevalcev

Veselinovič meni, da bi se Slovenija lahko rešila brez denarne pomoči, "vendar bodo ceno plačali davkoplačevalci". Predvideva, da bo NLB najbrž ostala v lasti Slovenije, vendar to pomeni, da bodo vse luknje poplačali davkoplačevalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.