Veselje je že tradicija

Foto: Žurnal24 Na osrednji prireditvi Mlada portugalka kraljica metliške črnine po starih običa
Bela krajina. To soboto začetek prireditev v sklopu tradicionalne Vesele jeseni v Beli krajini.
Oglej si celoten članek

Metlika. V soboto dopoldne se bo z metliškim sejmom pred gradom začela tradicionalna prireditev Vesela jesen v Beli krajini s portugalko kot rdečo nitjo.

Sklop prireditev organizirata Turistično društvo Vigred Metlika in Društvo vinogradnikov Metlika. “Od 16. oktobra do 18. novembra se bo zvrstilo 17 dogodkov,” napoveduje vodja metliškega turističnoinformacijskega centra Andreja Veselič Drakulič.

Po starih običajih
Sejmu bo sledilo odprtje tradicionalne razstave Darovi jeseni, letos s poudarkom na vinarstvu, v sklopu razstave pa bodo organizirana številna strokovna predavanja.

Osrednja prireditev Mlada portugalka se bo začela v soboto ob 15.30 z razstavo grozdja v parku pred gradom in razstavo likovnih izdelkov v podhodu metliškega gradu, nadaljevala pa s kulturnim programom ob točenju portugalke. Ob 17. uri bo 12 trgačev po starih običajih potrgalo 12 grozdov trte modra kavčina, sledila bo zabava in razglasitev najboljše portugalke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.