Slovenija
4 ogledov

Veselje je že tradicija

Na osrednji prireditvi Mlada portugalka kraljica metliške črnine po starih običa Žurnal24 main
Bela krajina. To soboto začetek prireditev v sklopu tradicionalne Vesele jeseni v Beli krajini.

Metlika. V soboto dopoldne se bo z metliškim sejmom pred gradom začela tradicionalna prireditev Vesela jesen v Beli krajini s portugalko kot rdečo nitjo.

Sklop prireditev organizirata Turistično društvo Vigred Metlika in Društvo vinogradnikov Metlika. “Od 16. oktobra do 18. novembra se bo zvrstilo 17 dogodkov,” napoveduje vodja metliškega turističnoinformacijskega centra Andreja Veselič Drakulič.

Po starih običajih
Sejmu bo sledilo odprtje tradicionalne razstave Darovi jeseni, letos s poudarkom na vinarstvu, v sklopu razstave pa bodo organizirana številna strokovna predavanja.

Osrednja prireditev Mlada portugalka se bo začela v soboto ob 15.30 z razstavo grozdja v parku pred gradom in razstavo likovnih izdelkov v podhodu metliškega gradu, nadaljevala pa s kulturnim programom ob točenju portugalke. Ob 17. uri bo 12 trgačev po starih običajih potrgalo 12 grozdov trte modra kavčina, sledila bo zabava in razglasitev najboljše portugalke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.