Veter podiral drevesa in drogove, odkril streho

Foto: CZ Severna Primorska / Ervin Čurlič 
Foto: CZ Severna Primorska / Ervin Čurlič 
Veter je podiral drevesa, odkrival strehe in porušil več drogov, v vasi Smrje in v Šembijah je bila prekinjena tudi oskrba z elektriko.
Oglej si celoten članek

Zaradi močnega vetra so imeli primorski gasilci včeraj precej dela – največ z odstranjevanjem podrtih dreves v občinah Pivka in Ilirska Bistrica. V Ajdovščini je močan veter odtrgal žleb na stanovanjskem objektu, v kraju Otlica pa je veter odkril streho na stanovanjski hiši. Tamkajšnji gasilci so strešno kritino obtežili z vrečami peska.

Prav tako je veter povzročal škodo v Sežani. Gasilci so posredovali na gradbišču, na katerem je veter poškodoval zaščitno ograjo, odstranili so podrt drog z antenami in podrt dimnik na stanovanjski hiši.

Ostali brez elektrike

Zaradi podrtega drevja, ki je padlo na električne vode, je bila v vasi Smrje in v Šembijah prekinjena oskrba z elektriko. Posredovali so delavci Elektra Primorska, ki so napaki odpravili, so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Burja bo slabela

Burja na Primorskem bo danes slabela in ponoči ponehala, napovedujejo vremenoslovci. V sredo bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije bo dopoldne megleno; ponekod bo lahko megla tudi večino dneva. Šibka burja bo na Primorskem spet zapihala v četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.