Slovenija
36 ogledov

Veter podiral drevesa in drogove, odkril streho

Uničujoče posledice burje CZ Severna Primorska / Ervin Čurlič 
Veter je podiral drevesa, odkrival strehe in porušil več drogov, v vasi Smrje in v Šembijah je bila prekinjena tudi oskrba z elektriko.

Zaradi močnega vetra so imeli primorski gasilci včeraj precej dela – največ z odstranjevanjem podrtih dreves v občinah Pivka in Ilirska Bistrica. V Ajdovščini je močan veter odtrgal žleb na stanovanjskem objektu, v kraju Otlica pa je veter odkril streho na stanovanjski hiši. Tamkajšnji gasilci so strešno kritino obtežili z vrečami peska.

Prav tako je veter povzročal škodo v Sežani. Gasilci so posredovali na gradbišču, na katerem je veter poškodoval zaščitno ograjo, odstranili so podrt drog z antenami in podrt dimnik na stanovanjski hiši.

Ostali brez elektrike

Zaradi podrtega drevja, ki je padlo na električne vode, je bila v vasi Smrje in v Šembijah prekinjena oskrba z elektriko. Posredovali so delavci Elektra Primorska, ki so napaki odpravili, so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Burja bo slabela

Burja na Primorskem bo danes slabela in ponoči ponehala, napovedujejo vremenoslovci. V sredo bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije bo dopoldne megleno; ponekod bo lahko megla tudi večino dneva. Šibka burja bo na Primorskem spet zapihala v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.