Veter zahteval smrtno žrtev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vreme povzroča številne preglavice, ne le pri nas, pač pa tudi širše čez meje.
Oglej si celoten članek

Močno neurje je v vasi Belo selo pri Fužinah v Gorskem kotarju zahtevalo življenje 33-letnika. Moški je umrl, ko mu je veter zrušil lestev, na kateri je poskušal popraviti streho svoje hiše, ki mu jo je razkril veter, poročajo hrvaški mediji.

Policija še ugotavlja okoliščine tragedije, a je povsem jasno, da se je smrtno ponesrečil, ko je poskusil priti na streho, na kateri je bil izpostavljen močnem vetru, ki ga je vrgel na tla, je poročal Novi list na svoji spletni strani. Policija je danes opozorila prebivalce Gorskega kotarja, naj ne zapuščajo svojih domov, dokler se veter ne bo umiril, ker lahko ogrozijo svoja življenja.

Vreme Uau, kakšno temperaturno nihanje

Pri nas odkrite strehe in podrta drevesa

Številne preglavice zaradi vremena so tudi pri nas; v Kočevju, Dolenjskih Toplicah, v občini Idrija, Cerknici, Novi Štifti je prišlo do razkrivanja streh, medtem ko gasilci odstranjujejo številne podrte veje in drevesa v Kočevju, Logatcu, Dragomerju, Begunjah, Dražencih, Borovnici, v Babni gori, v Izoli.

Praktično ni območja v Sloveniji, kjer gasilci ne bi bili na intervenciji, poroča na svoji spletni strani Uprava za zaščito in reševanje.

Foto: Spin Intervencije gasilcev

Vreme Padavine, padavine, kje bo sneg?

Stanje na Obali po nočnem dežju se od jutra ni bistveno spremenilo. Meteorne vode so se po besedah poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite Zvezdana Božiča umirile. Mnoge obalne ceste so poplavljene, nekaj je neprevoznih, na primer cesta Dragonja-mejni prehod Sečovlje in cesta mimo letališča. Pripravljajo se na močnejše deževje, ki bo na sporedu že jutri, je poročala STA.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:49 12. December 2017.

    pa kje ste najdl gorski kotar..pisuni novinarski koga zanima gorski kotar

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.