Slovenija
9293 ogledov

Uau, kakšno temperaturno nihanje

Zima
Ponoči se bo povsod zjasnilo in zjutraj bo precej jasno. To pa prinaša veliko spremembo.

Najnižje jutranje temperature bodo danes po Sloveniji od -16 do -5, ob morju okoli nič stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. 

Danes bo sprva še precej jasno, čez dan se bo od zahoda znova postopno pooblačilo. Ob morju bo popoldne pričelo deževati, do osrednje Slovenije pa snežiti.

Na severovzhodu bo večinoma suho, krepil se bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 5, ob morju do 9 stopinj Celzija. Predvidoma bo najtopleje proti večeru, v ponedeljek pa nas čakajo že višje temperature. 

Sneg bo prešel v dež

Zvečer in v noči na ponedeljek bo zaradi višjih temperatur sneg po nižinah prešel v dež. Čez dan bo meja sneženja večinoma nad okoli 1.800 metrih. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, najnižje jutranje temperature bodo v ponedeljek od ena do deset stopinj Celzija, najvišje dnevne pa tudi do 16 stopinj Celzija.

V ponedeljek popoldne bodo padavine marsikje prehodno ponehale. V torek bo v zahodni polovici države oblačno z občasnimi padavinami in visoko mejo sneženja, na vzhodu pa bo padavin zelo malo.

V sredo bodo padavine čez dan ponehale. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob koncu padavin lahko ponekod spustila do nižin.

Vremenoslovci so izdali tudi opozorilo, saj se bo v nedeljo krepil jugozahodni veter. Od popoldneva dalje bo v višjih legah predvsem na Notranjskem in Koroškem presegal hitrost sto kilometrov na uro. V ponedeljek se bo še okrepil in bo močan tudi drugod v višjih legah, tudi ponekod po nižinah bo presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Predvidoma bo po njihovih napovedih slabel v torek čez dan.

 

Komentarjev 1
  • iravadi 12:29 13.december 2017.

    Uau, uau, uau...