Vgraditi morajo stare

Foto: Žurnal24 Bruno Purger zatrjuje, da bi investitor moral odstraniti kamne le na najbolj poš
Obnova. Gradnja zidu v nasprotju z dokumentacijo.
Oglej si celoten članek

"Odstranitev starega kamnitega zidu je bila predvidena le na najbolj poškodovanih porušenih delih, ne pa na celotni površini! Nujna bo vnovična vgradnja starih kamnov," nam je zatrdil Bruno Purger, vodja piranske območne enote zavoda za varstvo kulturne dediščine (ZVKD), ki bo naslednji teden investitorju Okolju Piran podal pisna navodila k sanaciji.

Kot smo poročali, so krajani mnenja, da sanacija ni potekala pravilno, v Okolju Piran pa te navedbe zavračajo. Purger dodaja, da je sporno gradnjo kamnitega zidu zahodnega pomola izvajalec 17. marca začel brez vednosti in potrditve konservatorja in na način, ki ni bil predviden v projektni dokumentaciji.

Inšpektorat za kulturo in medije je delo ustavil. Jože Maver, projektant in izvajalec strokovnega nadzora pri sanaciji mandrača, sicer zatrjuje, da so z vzorcem zidu na deponiji na potrditev ZVKD čakali dva meseca, a jih ni bilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.