Slovenija
32 ogledov

Vgraditi morajo stare

Bruno Purger zatrjuje, da bi investitor moral odstraniti kamne le na najbolj poš Žurnal24 main
Obnova. Gradnja zidu v nasprotju z dokumentacijo.

"Odstranitev starega kamnitega zidu je bila predvidena le na najbolj poškodovanih porušenih delih, ne pa na celotni površini! Nujna bo vnovična vgradnja starih kamnov," nam je zatrdil Bruno Purger, vodja piranske območne enote zavoda za varstvo kulturne dediščine (ZVKD), ki bo naslednji teden investitorju Okolju Piran podal pisna navodila k sanaciji.

Kot smo poročali, so krajani mnenja, da sanacija ni potekala pravilno, v Okolju Piran pa te navedbe zavračajo. Purger dodaja, da je sporno gradnjo kamnitega zidu zahodnega pomola izvajalec 17. marca začel brez vednosti in potrditve konservatorja in na način, ki ni bil predviden v projektni dokumentaciji.

Inšpektorat za kulturo in medije je delo ustavil. Jože Maver, projektant in izvajalec strokovnega nadzora pri sanaciji mandrača, sicer zatrjuje, da so z vzorcem zidu na deponiji na potrditev ZVKD čakali dva meseca, a jih ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.