Virant ostaja na četrtem mestu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Tako raziskava Mladine kot Večera kažeta, da bi Virantova Državljanska lista na nedeljskih volitvah pristala na četrtem mestu. Krepi se podpora Jankovićevi Pozitivni Sloveniji, SDS ostaja na prvem mestu.
Oglej si celoten članek

Zadnja meritev javnega mnenja Mladine kaže, da SDS z visoko prednostjo ostaja na prvem mestu, saj vodi z 32,6-odstotno podporo, sledi Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića s 23,1 odstotka, ki se ji je podpora vrnila. Na tretjem mestu je SD z 12 odstotki, na četrtem mestu pa se je z 8,5 odstotka utrdila Državljanska lista Gregorja Viranta.

Kot ugotavlja spletna Mladina, na podlagi današnjega nihljaja podpore SDS in stranki Zorana Jankovića še ni mogoče reči, da je v volilnem telesu prišlo do kakšne resne spremembe. Za kakšno sklepanje bo treba počakati še zadnji dve meritvi, ki jih bodo objavili v petek do 12. ure ter zvečer ob 21. uri.

Po hudem padcu se Lista Virant počasi pobira, rast stranke DeSUS pa se je ustavila na sedmih odstotkih. Po meritvi SLS in NSi ostajata tik nad štirimi odstotki oziroma nad parlamentarnim pragom. SLS bi tako po zadnji napovedi podprlo 4,4 odstotka, NSi pa 4,2 odstotka. Nad dvema odstotkoma sta po šestih dneh merjenja in štirih objavljenih napovedih le še SNS in TRS.

Anketo sicer izvaja Ninamedia na vzorcu 600 anketiranih. Meritev poteka zadnjih šest dni, Mladina pa objavlja podatke zadnjih treh dni.

Anketa Večera: Virant tik nad 4 odstotki

Anketa, ki jo je za časnik Večer opravil Rmplus, kaže, da bi za SDS glasovalo 23,5 odstotka anketirancev, za Pozitivno Slovenijo pa 14,8 odstotka vprašanih.

SD in Lista Gregorja Viranta pa bi prejeli manj kot deset odstotkov podpore. Za prvo bi se tako odločilo 9,6 odstotka anketirancev, za drugo pa 4,4 odstotka.

Manj kot štiri odstotke glasov bi prejele stranke DeSUS (3,8 odstotka), SLS (3,6 odstotka) in NSi (3,1 odstotka).

Raziskava kaže, da je neopredeljenih še več kot 30 odstotkov anketirancev, v anketi pa je sodelovalo 700 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.